sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Lokakuinen treeniviikko

Ma 6km juosten töihin, 13km töistä kotiin maaston kautta (avg 134 ka 4.34min/km)
Ti 5km vr. +7xHarjun kierros (vauhti 4min syke 155)+10x100m rullaukset +4km loppuverr.
Ke 6km juosten töihin, 11km töistä kotiin  (avg 134 ka 4.33min/km)+hieronta
To 5km +koord +6x30m loikat +3x4x Harjun portaat/5min pal +2x10x100m rullaukset +hypyt ylös +4km vr
Pe ilta 10km juoksulenkki (ka 4.36min/km)+kuntopiiri +sauna
La 10km 4.30 +5km 4.00 reipasta (avg 142 ka 4.20) 
Su 30km juosten mökille (avg 124 ka 5.13min/km)
_________
yht. 127 km juoksua 

Ma 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin (avg 128 ka 4.41)+kuntopiiri
Ti 2km vr +7x Hipposhallin kierros "Keuruun maili" (3.40 160 sykkeellä) +10x80m rullaukset +2km vr
Ke Lepo
To 5km vr +2x5x50s Kyllön mäki/ mäen alla spurtti ennen uutta vetoa +2km vr +Hipposhallissa koord +10x80m rullaukset +hypyt ylös +2km vr
Pe 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin (avg 132 ka 4.36min/km) +kuntopiiri
La 4,5km vr +6km tv (3.40 160 syke) +4km vr +sauna
Su 20km pitkälenkki (avg 136 ka 4.28min/km) +kuntopiiri
______
yht. 102km juoksua

Miika, Samu ja Jussi Tikkakoskelle lähdössä.
Kohta on parisen viikkoa kulunut edellisestä blogipäivityksestä. Tein silloin sunnuntain pitkästä lenkistä videon, joka on katsottavissa tuossa alhaalla. Toisen videon tein tämän viikon vauhtikestävyys harjoituksesta tiistaina. Videolla näkyy Antero Liukkonen, joka on tosiaan toiminut valmentajani vuodesta 1998 lähtien. Treeniryhmässä ei tällä kertaa ole muita kuin Anteron tytön Soilen tyttö Tea Konttinen. Muuten Anterolla on monta muutakin valmennettavaa, mutta he asuvat eri puolilla Suomea. Esimerkiksi Jonathan Kilpelä (Helsinki), Jaakko Nieminen (Lannevesi/Riika), Anna Elina Heikkinen (Kemi) ja Alex Ruokamo (Oulu) ja Valtteri Konttinen (armeija). Vuosien varrella moni muukin on ollut Anteron valmennuksessa ja vähintään saanut vinkkejä kestävyysjuoksun treenaamiseen. 

Tämän kaksiviikkoisen ehkä mielenkiintoisin harjoitus oli viime viikon sunnuntain pitkälenkki, jonka juoksimme Samu Nergin ja Jussi Huuskosen kanssa. Lenkki suuntautui Tikkakoskelle Samun ja hänen isänsä Raimon mökille. Matkaa oli aika tarkkaan 30km ja matkan varrella Raimo "Rami" oli juottamassa juoksijoita. Hän on kestävyysjuoksua paremmin tunteville tullut tunnetuksi siitä, että veljensä Erkin kanssa he harjoittelivat valtavia määriä (jopa 14 000km juoksua vuodessa). Juoksija-lehti on tainnut heistä tehdä juttuakin ja ehkä seuraavalla lenkkikerralla Rami on etsinyt jutun luettavaksi. Hän kun on vuodesta -72 tilannut lehteä ja numerot löytyvät hänen arkistostaan. 

Kaksi viikkoisen harjoitusrupeaman ensimmäisellä viikolla vaivasi vielä pieni jumi, jota hierottiin keskiviikkona pois Otto Janhosen toimesta. Edellispäivän reippailu Harjulla oli mennyt vähän tasapaksuksi. Reippaampaa ei päässyt kun jalat olivat sen verran tönköt. Torstaina taas irtosi heti paremmin Harjun portaissa, mihin oli samaan aikaan eksynyt pesäpalloilijoitakin. Kovasti pisti heilläkin jalat tärräämään portaiden nousu. Pimeys ehkä hiukan haittasi portaiden näkemistä, mutta kompuroimatta tuostakin treenistä selvittiin. Lopun satasen rullauksia oli jälleen runsaasti ja olen seuraillut kellosta maksimivauhtia. Alamäkeen kiihdytettynä olen päässyt 2.20min/km vauhteihin, mikä on ihan hyvää luokkaa. Perusnopeutta kannattaa pitää yllä nelikymppisenäkin.

Toisella treeniviikolla siirryimme tiistaina Hipposhallille juoksemaan legendaarista Keuruun mailia. Se on pyörätie, joka kiertää Hippoksen aluetta ja aikanaan Keuruulta Jyväskylään muuttaneet Juha Kukkamo ym. juoksivat sitä treeninä. Siihen aikaan kestävyysjuoksuun tuli ns. tieteellinen valmennus eli harjoittelu alkoi perustumaan oikeaksi tutkittuihin asioihin. Valmentaja varmaan kuten nyt Antero seisoi kellon kanssa kierrosaikoja ottamassa. Mahdollisesti myös maitohappoja mittailtiin. Me ei olla siihen lähdetty, mutta tiedän monen mittailevan happoja omatoimisestikin treeneissä. 

Otin Hippokselle kesällä ostamani Insta ONE x2 360 astetta kuvaavan kameran ja sain jonkin verran materiaalia tallennettua. Tein ensimmäisen videoni kyseisestä treenistä, jota olemme Anteron valmennuksessa paljon tehneet vuosien varrella. Tällä kertaa ohjelmassa oli seitsemän kierrosta noin 155-160 sykkeellä. Jalat toimivat hyvin ja juoksu oli hyvän tuntuista. Myös keli oli hyvä, kun ei juurikaan tuullut ja lämpöä oli kymmenen asteen tuntumassa. Kiristämisen varaa jäi vielä selkeästi ja näin kuuluukin olla tässä vaiheessa syksyä. 

Torstaina olimme Kyllön terveysasemalle johtavalla melko jyrkässä mäessä, jossa juoksimme 50s vetoja. Keli oli jälleen hyvä ja juoksu kulki hyvin. Strava otti vain kaksi suoritusta, koska olen ehkä aiemmin päässyt pikkasen pidemmälle kuin nykyään. 

Viikonlopulle oli jäljellä pari treeniä, joista lauantain sujui mukavasti Teron kanssa rantaraitilla reippaillessa. Sunnuntaina juoksin vain 20km, kun pikkasen väsytti. Toisaalta vauhti oli ihan hyvää. Toisaalta menossa oli kevyempi viikko ja satanen on ihan ok määrä. Jatketaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...