sunnuntai 5. syyskuuta 2021

135km treeniviikko

Ma 6km juosten töihin, 9km töistä kotiin +hieronta
Ti ilta 17km iltalenkki (avg 133 ka 4.30min/km)
Ke aamu 7km juosten töihin, 7km töistä kotiin (koronarokotus) +2x50 penkille nousuja
To 4km +koord +5x80m +10x400m/400m pal (75-71s) +aitakävelyt +hypyt ylös +4km vr
Pe aamu 6km juosten töihin, töistä kotiin 12km (avg 126 ka 4.34min/km)+2x50 penkille nousuja +kuntopiiri
La 17km kevyttä vauhtikestävyyttä (avg 146 3.51min/km)+5x30m polvennostojuoksua
Su 30km pitkälenkki (avg 132 ka 4.34min/km) 
___________
yht. 135km juoksua

Kalevan kisojen jälkeen oli paluu arkeen nopeasti edessä. Heti maanantaina alkoivat työt ja juoksin aamulenkkini työpaikalle. Herääminen 6.30 onnistui kohtalaisen kivuttomasti, mutta kahdeksan tunnin työpäivä tuntui äkkiseltään pitkältä. 

Tiistaina sooloilin hieman ja tein oman lenkkini. Ohjelmassa olisi ollut 100m rullauksia, mutta päätin lähteä Vaajakosken suuntaan lenkille, missä kuvailin uudella 360 kamerallani. Videon julkaisen myöhemmin. Joka tapauksessa oli kivaa juosta aurinkoisessa kelissä hienoissa maisemissa. Oikein kotona totesin lenkin jälkeen Hannelle juoksulenkin kulkeneen kivasti. Edellispäivän Arton hieronta teki varmaan hyvää jaloille ja kyllä juoksukuntokin on aika hyvällä mallilla. 

Keskiviikkona hain Kuokkalan terveysasemalta toisen koronarokotuksen ja pidin lenkkini aika lyhyenä. Olotila ei kummemmin muuttunut, mitä nyt ehkä hieman normaalia enemmän väsytti. Torstaina uskaltauduin Anteron treeneihin Palokan urheilukentälle, missä pikkasen säästellen juoksin 75s nelisatasia 400m hölkkäpalautuksella. Keli oli todella kylmä ja päällä oli kaksi paitaa. Juoksu kuitenkin kulki ihan kivasti eikä olotilassa tullut takapakkia. 

Perjantaina olikin työviikon viimeinen päivä ja hyvissä fiiliksissä juoksentelin kotiin kaupan kautta, mistä hain pakastepitsan. Se normaalisti syötiin illalla olihan pitsaperjantai. 

Viikonloppuna tuli tehtyä pari hyvää treeniä, mistä lauantain oli melko pitkä reipasvauhtinen Palokkaan suuntautuen. Olotila oli pikkasen väsynyt johtuen varmaan pilvisestä säästä, mutta vauhti oli aika hyvää keskisykkeen ollessa aika matalalla. Sunnuntaille Antero oli laittanut 30km lenkin, jonka huolellisen suunnittelun jälkeen suoritin Vaajakosken urheilukentältä suuntautuen Kaunisharjun ja Leppäveden suuntaan. Sieltä Laukaan tietä takaisin Jyväskylään, mistä Vaajakoskelle vielä 7km matkan. Puuttuvat pari kilometriä juoksin urheilukentällä. Kiinnostuin lenkistä, sillä olen kuullut vanhempien juoksijoiden juosseen sitä sunnuntaisin. Ehkä vielä vuosituhannen alussa, mutta itse ainakin starttasin porukalla juostavat pitkät lenkit ensin Hotelli Alban edestä, sitten Savelan tien risteyksestä ja myöhemmin satamasta. Halssilaan muutettuamme satama on ollut vartin juoksun päässä ja aika lailla sopiva ympäri Jyväskylää tuleville juoksijoille. Viime talvena juoksin kaikki lenkkini Valtterin kanssa, kun osa treenikavereista on muuttanut muualle. Parin vammakauden aikana lenkkivauhtini ehti tippua sen verran, että en olisi pysynyt maaottelujuoksijoiden vauhdissa. Lisäksi nykyjuoksijat vetävät pitkät lenkkinsä mielestäni aika kovaa vauhtia (4min/km), kun omani on 4.30-40 luokkaa. Välillä olen asiasta kritiikkiäkin antanut, mutta taitaa olla niin että kansallisen tason juoksijat vetävät lenkkinsä oikealla vauhtialueella testitulosten perusteella. 

Viikon saldoksi 135km juoksua, mikä taitaa olla tämän vuoden parhaat viidellä kilometrillä. Vielä ensi viikko treeniä niin alkaa keventely maratonille. Eilen ostin jo Prismasta urheilujuomaa ja tällä kertaa Maximilla taidetaan mennä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parkanossa

Ma 6km juosten töihin,  12km töistä kotiin (ka 4.51min/km) +5x100m mäkeen + kuntopiiri Ti 3km vr +koord + Hipposhalli 6x1000m /1min pal 3...