sunnuntai 20. kesäkuuta 2021

1500m Harju 4.14,27

Ma 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin (avg 129 ka 4.33min/km)
Ti 4km +koord +5x80m +10x300m/1,5min pal (ka 50s)+ aitakävelyt +3km vr 
Ke 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg 129 ka 4.27min/km)+hieronta
To 4km +koord +5x80m +6x200m/2min pal (29,7 30,3 30,2 30,6 30,4 29,8)+aitakävelyä +4km vr 
Pe 7km (sis 5x100m rullaukset) +10min kuntopiiri
La 2,5km aamuherättely, 5km vr + Harju cup 1500m: 4.14,27 +4km loppuverr.
Su 20km pitkis (avg 137 ka 4.33min/km
______
yht. 102km juoksua

Viime viikonlopun kahden kisarupeaman jälkeen kropassa tuntui hieman. Maanantaina oli onneksi vain kaksi kevyttä lenkkiä ja viikko muutenkin valmistava lauantain tonnivitosta varten. Tiistaina haettiin kisarytmiä juoksemalla 300m vetoja tuulisella Harjulla. Juoksu kulki aika hyvin 50s tuntumaan, joskin rasitusta kertyi treenin loppua kohti. Puolitoista minuuttia palautusta oli sopiva ja varaa olisi ollut kiristääkin vauhtia vedoissa. Niken Dragonflyt toimivat hyvin.

Keskiviikkona oli palauttava hieronta ja torstaina pyörähdys Harjulla, missä juoksin aika napakoita kaksisatasia. Pyrin melko terävään menoon ja Dragonflyt pompottivat ihan mukavasti. Vielä kun saisi parantuneet treenivauhdit näkymään kisatuloksissa. Ainakaan vielä ei ole huomattavaa parannusta tapahtunut piikkareiden ansiosta vaan ihan on pitänyt tehdä töitä kuten ennenkin. 

Perjantaina oli ihan kevyt lenkki juostavaksi. Kropassa tuntui jonkin verran edellispäivän kaksisataset, mutta arvelin sen tekevän vain hyvää seuraavan päivän kisaa ajatellen. Lyhyet matka edellyttävät nopeita jalkoja ja hapon sieto on yksi avainasia. 

Lauantaipäivä meni illan kisaa odotellessa. Siivoilin jonkin verran kotona, mutta lähdin hyvissä ajoin Harjulle. Hörppäilin kahvia ja seurasin muitten kisoja. Keli vaikutti hyvältä (tyyni ja pilvinen). Keli oli aika lämmin, mutta sillä ei lyhyeen kisaa ole vaikutusta. Verryttelin JKU:n nuorten poikien Luukas Kontron ja Anssi Mustosen kanssa. Vanhempana juoksijana verryttelyni oli pidempi. Tein 1min reippaamman avauksen, koordinaatioita sekä 3x100m rullauksia ennen radalla siirtymistä. Tein piikkareilla vielä muutaman terävämmän vedon ja toivoin jaloista löytyvän alle 3min/km rytmiä. 

Lähtö tapahtui totutun räväkästi muidenkin jouksijoiden osalta, mutta sitten vauhti rauhoittui ennen uudelleen kiihdytystä. Vauhdin parannus oli sen verran kova, että jäin juoksemaan yksikseni. Mustosen Anssi sai minusta hyvän selän ja juoksi ensimmäisen tonnivitosensa hyvin. Ensimmäinen kierros taisi olla 67s ja tonnin väliaika 2.52. Ennen viimeiselle kierrokselle lähtöä voimia oli jäljellä ja sain pientä vauhdin parannusta aikaiseksi. Etusuoralle tullessa innostuin kirimään punapaitaisen juoksijan kanssa. Hävisin kirin, mutta saavutin tavoitteeni 4.15 alittamisesta. Onni Ikonen (4.03) ja Luukas Kontro (4.04) juoksivat erittäin hyvin ja siitä tuli hyvä mieli itsellekin. 

Harjun 1500m oli ensimmäinen juoksuni sitten 2018, jolloin muistaakseni juoksin 4.08. Sitäkin ennen tonnivitosista taisi olla vuosia aikaa. Nopean juoksun ylläpitäminen on mielestäni kuitenkin tärkeää, jotta myös pidemmillä matkoilla pysyy pitämään kovaa vauhtia kohtuu rennosti. Varsinaisesta maratonharjoittelusta ei kuitenkaan ole kyse ja ennen syksyä pitäisi saada enemmän reeniä tehtyä. Nykyiset 100km/vk ovat kuitenkin ihan kohtuullisia ja katsotaan miten kausi etenee. 

Sunnuntain lenkki kuumassa kelissä sujui ihan mukavasti. Keskisyke oli helteestä ja rasituksesta johtuen hieman korkealla ja käväisin järvessä viilentymässä loppumatkasta. Yllättävää, että lyhyt 4min kisakin rasittaa kroppaa. Itse asiassa oikea takareisi kiristelee hieman ja siihen pitää kiinnittää huomiota jatkossa. Ratavedoissa voi olla järkevää juosta tossuilla, sillä piikkari liimautuu rataan niin hyvin kiinni. Se saattaa rasittaa takareittä jonkin verran tällä hetkellä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...