sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Vetskujen pm-maastot Toivakka

Ma 5km+8x500m Siwan mäkeen +4km verr.
Ti 1h vesijuoksua + 500m uintia
Ke 13km juoksua (avg 113 ka 5.42, välillä selkiä/vatsoja)
To Toivakka vetskumaastot 3,3km kävelyä +3,3km verr +1,2km aukivetoja +6,6km kisa: 22.50 (10.55/10,49 ka 3.27 avg 171) +3km vr
Pe 1h vesijuoksua +15min uintia
La  82km pyöräillen Uuraisiin ja takaisin
Su 18km kevyttä juoksua (välillä selkiä/vatsoja)
___________________
yht. 65km juoksua + 82km pyöräilyä


 Huhtikuun viimeinen viikko pyörähti käyntiin alkuviikon vesisateella ja loppuviikosta auringoksi muuttuen. Maanantaille sain Matin mukaan mäkivetoihin. Jaloissa oli niissä tunne, että edellisviikolla oli tullut juostua maastossa. Kilsamäärät on kuitenkin ollu alhaiset ja vedot kulki hyvällä irtiotolla. Sykkeet nousivat jopa 179 lukemaan, mikä on mulle korkea. Pyrin juoksemaan teknisesti hyvin ja ontumatta. Loppuverkka meni ihan kivasti, mutta päätin kuitenkin olla seuraavana päivänä juoksematta.

 Torstaille olin suunnitellut vetskujen eli nykyisen aikuisurheiluliiton piirinmestaruus maastoja Toivakassa. Luvassa siellä oli 6,6km juoksua maastossa, jonka arvelin sopivan vammatilanteelle. Liikkeelle lähdin kisassa aika rivakkaasti, täysiä kun en tällä hetkellä pääse. Juoksu tuntui kohtuullisen rennolta, mutta selkeästi huomasi, että edellisestä kovasta treenistä oli kulunut melkein 1,5 kuukautta. Se huomioiden vauhti oli yllättävänkin hyvää. Vauhdinjako oli aika lailla onnistunut, sillä jälkimmäinen kierros kulki 9s ensimmäistä kovemmin. Jyrkkkään alamäkeen ei tahtonut saada saada askelta kohdilleen vasemman pakaran pidon puutteesta johtuen. Silti juoksu ei ollut könyämistä. Yritetään pitää samaa vauhtia viikon päästä puolta pidemmällä matkalla SM-maastoissa.

Toivakan kisat olivat tapahtumana kivat, vähän osallistujia, mutta lämmin tunnelma. Varmaan jokaisessa ikäsarjassa oli osallistujia ja palkintojen jaon yhteydessä puheen piti liiton entinen puheenjohtaja Kunto Viiru. Sain kaulaani elämäni ensimmäisen veskujen pm-mitalin sekä Toivakka mitalin nopeimman miesjuoksijan tittelillä.

Loppuviikosta palauttelin vesijuosten ja pyöräillen. Fillarointi suuntautui tällä kertaa Uuraisille, minne johtaa mäkinen pikkutie. Päällä oli pikkasen liikaakin vaatetta, sillä alkulenkistä oli pilvistä ja +7c. Loppulenkistä aurinko paistoi ja lämmintä oli +15c, mikä oli Vapun juhlijoille kiva asia. Itellä takin avaaminen lenkillä aiheutti tuntemuksia kurkkuun. Tämän päivän lenkin juoksin Hannen kanssa, mistä viimeiset 4km itsekseni. Sain kuitenkin hyvän treenin itsekin. Huomiselle on suunniteltu reipasta juoksua maastossa, mikä toimikoon kenraalina SM-maastoihin.

Toivakan Rivakka           Tulokset


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...