lauantai 18. heinäkuuta 2015

Kesäloman ensimmäinen viikko ja jalkavamma

Ma aamu 8km+5x100m, ilta 4km vr +5x100m +6x400m/200m pal (72,70,68,66,65,64) +5x80m +3km vr
Ti puunkaatopäivä +10km+5x100m
Ke aamu 4km -> LEPO
To hieronta klo 8 ->LEPO
Pe LEPO
La ilta 5km juoksua
Su aamu 8km, ilta ilta 11km välillä kevyttä reippailua
__________
yht. 61,1km

Kesäloman ensimmäinen koko viikko alkoi vaihtelevasti. Olin ajatellut treenaavani kahdesti päivässä loman ajan. Maanantaina kävin aamulenkillä ajatuksella, että illalla teen radalla valmistavan treenin keskiviikon Virtain 3000m varten. Juoksu kulki hyvin maratontossuilla Pahkalanniemen uusitulla urheilukentällä. Kyseessä on Parkanon urhelijoiden eli entisen kotiseurani legendaarinen vuonna 1984 valmistunut uhreilukenttä. Kentän valmistuminen aktivoi seuran toimintaa niin, että sieltä nousi junnuja kansalliselle tasolle pilvin pimein. Kun vuonna 1995 saavuin Parkanoon ja menin lukioon kestävyysporukka oli ottanut edellisvuoden M17 sarjassa joukkuemitalin SM-maastoissa. Samana keväänä ja kesänä mitalit tuli maastoista ja SM-viesteistä. Itse olin mukana Keuruun SM-maastoissa - 96, milloin myös ParkU sai joukkuemitalin. Itse olin M19 sarjassa sijalla 75.

Puhumattakin on selvää, että kotikenttään liittyy paljon muistoja. Aikoinaan juoksin radalla ensimmäisiä kisojani. Tuossa alla on seurakaverini Mika Tapion komea juoksu. Vuosi saattaa olla 1997.Tänä vuonna tulee muutenkin täyteen 20 vuotta juoksua. Oma urani alkoi nimittäin syksyllä 1995 Parkanossa. Olin aloittanut lukion ja osallistuin seuran järjestämiin pururatajuoksuihin juuri videon Mika Tapion innostamana. Aloin myös käydä lenkillä samoihin aikoihin. Muistan, kun ensimmäiset lenkit olivat 3km mittaisia ja tein sen usein juuri ennen urheiluruutua. Urheiluruutu oli silloin telkkarin ykkösohjelma. 

Maanantaina siis oli ratatreenin aika urheilukentällä. Hölkkäsin sinne vanhempien luota. Hanne tuli pyörällä mukana ja kävi lenkillä samaan aikaan kun vetelin vetoja. Ne kulkivat ihan kivasti ja jokainen veto aina toista hiukan nopeammin. Päivällä olimme shoppailleet ja lomailleet Ikaalissa, mikä on tuttu paikka sekin. Urheilukentän maastoissa oli frisbeegolfin harrastajia ja alue näytti vetävän mukavasti ihmisiä puoleensa. Hyvä että urheilukentälle löytyy käyttöä vaikka ei nyt ihan perinteisessä yleisurheilu käyttöön. Kenttä kyllä lupaili yleisurheilijoiden urheilla kentällä melko vapaasti.  Kotiin hölköttelin hyvillä mielin ja aloin jo odotella Virtojen kisaa. Kyseessä olisi eka kolmetonninen pariin vuoteen. 

Tiistaipäivä oli odotettu. Puun kaatajat saapuivat heti aamusta kolkuttelemaan ovea. Itse päämetsuri sattui olemaan vanha lukiokaveri ja Suomen mestari omassa lajissaaan sekä arvokisaedustaja. He kaatoivat vanhempien pihasta yli 30 vuotta vanhoja kuusia ja muita puita, minkä oksia sitten kuljettelimme kaatopaikalle. Päivä oli paketissa viiden maissa iltapäivästä. Työtahti ei ollut mikään älytön, vaan ehdimme käydä esimerkiksi jäätelöllä Parkanon urheilijoiden jäätelökioskilla. Hinta oli edullinen 2,50 ja pieni pallo iso pallo. Kioski sijaitsi hienosti kaupungintalon edustalla ja jäätelöä syödessä oli mukava katsella kylänraitin autoliikennettä. Työpäivän päätteeksi juoksin 10km+5x100m tuntemuksilla, että jalat ovat pikkasen väsyneet. 

Kisapäivän aamuna eli keskiviikkona halusin käydä heti verryttelemässä pikkasen. Juoksin 4km kevyttä tukkoisilla jaloilla. Polviin alkoi särkeä ja ihmettelin mikä nyt on. Päivän mittaan arvoin kannattaako startata kisaan ollenkaan ja päätin passata. Valinta ei ollut helppo ja pikkasen harmitti kun Virtain ohi ajelimme kohti Jyväskylää. Polven ulkosyrjän kipu siirtyi patellajänteen kohdalle seuraavaksi, mutta ajattelin seuraavan päivän aamun hieronnan tekevän ihmeitä koiville. Molempien jalkojen ulkosyrjät tuntuivat olevan kireällä ja niitä olisi voinut käsitellä aiemminkin. Ajattelin levon tekevän hyvää enkä Teuvalla vielä lähtenyt lenkille. 

Perjantaiaamuna yritin juosta aamulla, mutta totesin polven notkuvan ponnistaessa. Ei siis mitään järkeä yrittää juosta. Ostin Närpiön Halpa-Hallista kinesioteippiä ja katsoin netistä kuinka niitä kiinnitellään. Jotain tekemistä siis päänupille ja tuli ulkohommia pikkasen jälleen tehtyä. Luulen, että kumppareilla saapastelu ja kyykkiminen tiistaina rasitti polvia sen verran että joku tulehdus iski ensin oikeaan ja ehkä myös vasempaan. Harmittavaan aikaan vaan, sillä juosta olisi tehnyt mieli. Kaiken kukkuraksi odottelen tällä hetkellä vastausta magneettikuvasta, missä kävin torstaina. Siinä kuvattiin vasenta pakaraa, mikä on vaivannut Tukholman maratonin jälkeen. Luulen, että oikea polvi on myös rasittunut, koska vasen pakara ei ole toiminut kuten pitäisi. Katsotaan nyt, kuinka tilanne etenee ja mitä asian hyväksi on tehtävissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...