lauantai 20. joulukuuta 2014

Viikko 51

Su 27km Jaakon, Markin, Jyrkin ja Joonaksen kanssa.
Ma 4km+koord ym+5x2000m+3x200m+3km vr
Ti 12km+ 10km
Ke 22km 4.02 keskivauhdilla lumisohjossa.
To 3km+koord+6x80m+20x200m/200m pal+3km vr
Pe LEPO
La 30km

Kulunut viikko on treenien puolelta mennyt hyvin. Lauantaisen testijuoksun jälkeen lähdimme Hannen kanssa shoppailemaan ja kävimme syömässä. Virta alkoi olla vähissä illasta, mutta onneksi viikonloppuna saa huilailla arkea enemmän. Sunnuntain pitkälenkki oli kohtuu rasittava, kun keskivauhti oli 4.35 ja lenkin pituus 27km.

Pieni rasitus tuntui maanantaina kun työviikko oli jälleen käynnistynyt ja illalla Hippoksella ohjelmassa 5x2000m/ 1min/200m hölkkäpalautuksella. Tarkoituksena oli juosta vedot tasaista 3.20 min/km vauhtia, missä onnistuimme hyvin. Kyseessä on ollut joskus meikäläisen maratonin tavoitevauhti eli kauheesta tykityksestä ei ole kyse. Silti tällä kunnolla tuokin teetättää töitä ja varsinkin maha meinasi reistailla loppumatkasta. Töiden jälkeen syödyt ruisleivät ja kahvi ehkä ärsyttävät mahaa halli-ilmassa juostessa ja ensi viikolla täytynee tyytyä esimerkiksi viiliin. Maaliin kuitenkin tultiin ja päälle sain valmentajan luvalla juosta 3x200m 32s pintaan, mikä teki hyvää kropalle. Viikkoa oli hyvä jatkaa tuon treenin jälkeen.

Tiistaina juoksin aamulla väsyneenä ajatuksella, että 4km aamuksi riittää ja juoksen enemmän töistä kotiin. Perillä työpaikalla huomasin kuitenkin vaihtovaatekerrasta housujen puuttuvan ja eikun hakemaan niitä kotoota. Saldoksi tuli 12km juoksua, mistä osa puolireipasta stressijuoksua. Töiden jälkeen lontustelin 10km ja kellon huomasin käynnistää jo puoli tuntia juostuani.

Keskiviikkona oli melkoinen loskapäivä, kun uutta lunta sateli pitkin päivää kelin ollessa plussan puolella. Puhelin töiden jälkeen Hannelle pitäväni jo lepopäivän, jutta hyvä juoksuseura kutsui. Saldona aika hyvä 22km keskivauhdilla 4.02 Jyrkin, Jaakon ja Markin kanssa. Lähdin poikia vastaan Halssilasta ja luulin jo missanneeni pojat, kunnes Alban kohdilla alkoi hahmoja tulla vastaan. Vauhti pysyi jutteluvauhtina, mutta vauhti oli yllättävän hyvää. Kertooko se sitten kunnosta, tulevasta flunssasta tai herkkyydestä sitä en osaa sanoa. Joka tapauksessa illalla väsytti ihan kivasti.

Torstaille oli ohjelmassa kiva 20x200m/200m hölkkäpalautuksella. Treeni alkaa vasta illalla klo 19 urheilukoulujen vuoksi. Olin hyvissä ajoin perillä ja 3km ehdin verkata ennen tutuuja koordinaatioita. Nykyään ne pitävät sisällään polvennostokävelyä, saksijuoksua ja polvennostojuoksua kutakin 3x30m. Näiden jälkeen oli vielä 6xkymppiloikkaa kumimatolla +6x80m, minkä jälkeen vasta päästiin itse asiaan eli juoksemaan vetoja. Kaverina oli Konsta Vilkman, jonka kanssa treeni sujui kivasti. Vetojen jälkeen oli kiirus lähteä Hannea hakemaan keskustasta, joka oli päässyt hieronnasta ja tunnin verran jo odotellut mua. Ehdin tehdä loppuverkan, mutta osa treenistä jäi tekemättä eli loppuvedot.

Perjantaina oli viikon viimeinen työpäivä ja moni työkaveri jäi joululomille. Mulla on töitä vielä ensi viikolla, mutta loma häämöttää jo silmissä. Olotila oli kuitenkin väsynyt ja päätin pitää huilipäivän. Kävimme jouluostoksilla, mikä ei varsinaista lepoa ole, mutta juoksutonta aikaa kuitenkin. Tänään lauantaina 30km juoksulenkki kuitenkin kulki mainiosti. Vauhti oli pikkasen alle 5min vauhtia, mutta kyllä sekin kehittää kuntoa ja pääasia että juoksee tarpeeksi pitkään. Lenkki starttasi poikkeuksellisesti Killeriltä, missä Heralda juoksi harjoitusraveissa. Polarin sykkeenmittauksessa on viime aikoina ollut jotain hämminkiä, vaikka vaihdoin uudet patterit sykevyöhön. Tämä tekee sen, että kello laskee palautumisajat pieleen, kun maksimisyke näyttää käyneen lukemassa 225.

Juoksut siis jatkuvat ja jouluvalmistelut etenevät. Huomenna Kuohun juoksuporukan kanssa joululenkki klo 12 Vaajakosken uimahallilta hyvässä seurassa. Tervetuloa sinne morjestaman! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...