sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pääsiäistä!

Ma 20km+(avg 131, 4.30/km, 131cm, kadenssi 84) 6x100m, lenkki töiden jälkeen.
Ti 2km+15km tv-reipas (3.31/km avg161) +3km vr, tuulta alkumatkasta
Ke 20km+6x100m uusissa maisemissa lenkki ;)
To 7km+6x500m mäkijuoksua niin että välissä 2x80m mäkiloikkia ja joka vedon jälkeen 100m spurtti +10x80m+3km vr
Pe aamu 10km+6x100m, ilta 19km+loppuveto mäkeen
La aamu 10km+6x100m, ilta LEPO
Su 35km
__________
yht. 159,6km
 Maaliskuu vaihtui huhtikuun puolelle tällä viikolla. Edessä on myös pääsiäisloma, mikä palkansaajalle on ihan jees juttu. Mieli tekisi jo päästä hölkkäkisoihin, mutta Keski-Suomesta ei oikein vielä sellaista löydy. Pakko on siis odottaa ensi sunnuntain Pentin Pinkaisuun, joka juostaan tuossa aivan vieressä Vaajakoskella. Reitti menee noin kilometrin päästä kodista ja viimeksi keskiviikkona kirmailin reitillä.

Viikko alkoi maanantaina palauttavalla lenkillä. Juoksu kulki ihan kivasti, mutta mielessä oli jo tiistain kovempi treeni. Sain Kärkkäisen Matin onneksi seuraksi ja sataman nurkilta lähdimme tyrkkimään 3.30 vauhdilla. Tuuli oli aika kova ja lähdimme vastatuuleen puskemaan. Se kulutti energioita jo alkumatkasta ja juuri ja juuri pystyin pitämään vauhtia koko 15km ajan. Pikkasen jäi vaisu olo treenistä, mutta oli treeni tuokin. Optimiolosuhteissa ei 3.25 vauhdin pitäminen pitäisi tuottaa vaikeuksia.

Keskiviikkona lähdin tarkoituksella hakemaan uusia maisemia. Kiersin Vaajakosken Pandan tehtaan maisemia ja hieno kokemus oli juosta junaradan siltaa ja ihastella Päijänteen maisemia. Juoksulenkkien pituus on ollut 20km luokkaa viimei aikoina jokaisella lenkillä. Kerran päivässä treenatessa se tuntuu ihan sopivalta pituudelta ja kuntokin tuntuu riittävän puolipitkiin lenkkeihin.

Eilen hipsittiin Matin kanssa mäkeä, mistä myös ylläoleva valokuva ja oheinen käyrä. Antero on keksinyt keinon kehittää Sinkkosen kehittämää kimmokestävyyttä. Sitä haetaaan loikkimalla mäkeen. Antero on helpottanut sitä hieman niin, että loikkia on lyhyemmissä pätkissä ja välissä rennon kovaa juoksua. Kuusi puolen kilometrin vetoa tuntuu olevan ihan sopiva määrä tällä hetkellä. Jalat ei juurikaan kipeytyny eilisistä ja juoksu maittaa siis tänäänkin.

Perjantaina oli työntekijän palkallinen päivä ja hipsin aamulenkin ennen aamupalaa. Illalla ulkoilin Leppälahden maastoissa. Juoksu kulki ihan mukavasti ja mäkisiä hiekkateitä juostessa ajatus luisti. Vielä kun kelit paranevat ja aurinko paistaisi voisi ehkä kuunnella lintujen lauluakin.

Lauantaina pyörähdimme Seinäjoella tädin 70-vuotisjuhlassa. Aamulla ehdin juosta pikkulenkin, mutta muutan päivä meni lepopäiväksi. Siitä huolimatta viikkokilsat pysyivat tavoitteessa eli sadassa mailissa. Asiassa auttoi sunnuntain pitkä lenkki, joita on tullut juostua tämän vuoden puolella jo aika monta. Oma ennätys on juostuna 25km pitkillä lenkeillä ja nyt kilometrejä on jo tullut kymmenen enemmän. Ehkä aamulenkkien puute vaikuttaa siihen, että pitkän jaksaa juosta pitkänä tai ehkä ukko on vain tulossa vanhaksi.  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parkanossa

Ma 6km juosten töihin,  12km töistä kotiin (ka 4.51min/km) +5x100m mäkeen + kuntopiiri Ti 3km vr +koord + Hipposhalli 6x1000m /1min pal 3...