lauantai 28. maaliskuuta 2015

Maaliskuun viimeinen viikko

Ma 5km+5x80m+6x1000m (3.05-2.58) +10x80+ aitakävelyä +4km vr
Ti  18km+6x100m +hieronta
Ke 23km+4x100m
To 2km +13km tv-reipas 3.35/160 syke +2km
Pe 8km+4x100m juosten töihin + 17km+6x100m töistä kotiin
La 35km
Su 21km+mäkiveto (1,53´)+6x100m
_________
yht. 160,3 km


Jälleen on napsahtamassa kalenteriin hyvin onnistunut harjoitusviikko. Alkuviikon  tonnit kulkivat hyvin siihen nähden, että alla oli pari pitkää lenkkiä. Jalat palautuivat kuitenkin todella hyvin ja tonneissa oli ihan tekemisen meininki. Vetotossuina olivat samat kuin Kuokkalan testijuoksussa. Jouduin toteamaan ne pikkasen liian haloiksi mun kapeisiin jalkapöytiin. Ne toimivat melko hyvin, mutta eivät rullaa niin hyvin kuin voisi. Kenkiä on nyt siis kokeiltu ja treenikengiksi jäävät.

Tiistaina heti töiden jälkeen vaihdoin juoksukamat Terveystalolla, minne reilua tuntia myöhemmin palasin lenkin jälkeen hierottavaksi. Jalat oli lenkin jälkeen tosi hyvän tuntuiset. Hieronta taisi mennä lihaksiin, kun vielä torstainakin olivat jaloissa tuntui. Väliin juoksin keskiviikkona puolipitkän lenkin, joka joskus aiemmin olisi ollut mun pitkälenkki. Nyt se oli sellainen työpäivän päätteeksi juostu ulkoilulenkki.

Torstain treeniin yritin valmistautua ainakin ajatusten tasolla, koska treeniohjelmassa luki tv-kova. Jo verryttelyssä tuntui, että jalat oli pikkasen tyhjät ja vaikea oli lähteä tyrkkimään 3.30 vauhteja. Tyydyin vain pikkasen hitaampaan vauhtiin ja jaksoin juosta minimin eli 13km. Pari kilsaa olisi voinut enemmänkin juosta, mutta järki taisi voittaa. Nousee se kunto tuollaisillakin treeneillä.

Töissä on viime aikoina ollut pikkasen kevyempää ja heti huomaa, että ukko on virkeämpi. Keväällä ja auringolla on varmasti myös vaikutuksensa ja sillä että kunto nousee päivä päivältä. Tästä on joka tapauksessa hyvä jatkaa kohti SM-maanteitä, minne olen jo ilmoittautumisen hoitanut. Selvitettävänä edelleen on, voinko juosta myös vetskujen M35 sarjassa samaan aikaan yleisen sarjan kanssa.

Spekuloinnit urheilusta ja elämästä yleensäkin jatkui tämän päivän pitkällä lenkillä. Sain seuraa ihan kiitettävästi ja jokaiselle juoksijalle tuli ilmeisesti ihan hyvä lenkki. Itellä oli jo alkumatkasta fiilis, että en millään jaksa 35 kilometriä juosta. Niin kuitenkin kävi, että kyseinen matka taittui ihan kivasti, eikä edes paljoa kilsat painanu jaloissa. Uskoisin, että yhteistyössä on voimaa ja eri matkojen juoksijat hyötyvät yhteistreeneistä.

Huomenna vielä jonkinmoinen lenkura, niin viikko alkaa olla paketissa. Jossain vaiheessa olisi hyvä pitää lepopäiväkin, mutta katsotaan koska on sellaisen paikka. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...