sunnuntai 19. tammikuuta 2020

viikko 3.

Ma 1h vesijuoksua (keskisyke 113 sykevyöllä) + 6km pyörällä kotiin
Ti 10km salille+kotiin (ka 5.03min/km avg 142) 30min sali (vähän kyykkyäkin, keskisyke 113)
Ke 1,5km uinti 24min/km (avg 122, 27c veden lämpötila)
To 1h10min sisäpyöräilyä (avg 131, keskiwatit168)
Pe 10km sauvojen kanssa juoksua (ka 5.36min/km avg 135)
La 3km +5km reipas (4.22, 22, 23, 21, 16)+3km kova (4.08, 00, 03) +3km vr
Su 16,6km pitkälenkki (avg 142 ka 4,57min/km)+20min kuntopiiri
______________
51km juoksua

Tero ja Miika lauantain treenin jälkeen. Lunta ei ole.
Tammikuun kolmas viikko vuonna 2020 on ollut positiivinen. Polven leikkauksesta on reilu kuukausi kulunut ja olen varovaisesti lisännyt juoksun osuutta. Töissä käyminen pyörällä on tuonut arkiliikuntaa lisää, mutta sen lisäksi ole pyrkinyt myös urheilemaan kerran päivässä. Garminin kellon mukaan olen kuukaudessa treenannut 27 tuntia ja treenejä on tullut 34kpl. Valtaosa harjoituksista on ollut kevyttä (peruskestävyyttä) ja kello ilmoittelee kaipaavansa anaerobista harjoittelua.

Maanantaiseen tapaan kävin uimahallilla vesijuoksemassa. Hiukan teki mieli uidakin, mutta tapasin altaalla uudenvuoden juoksun voittajan ja lenkki sujui mukavasti jutellessa. Toivotaan Juha Yliselle hyvää kautta 2020. Enemmän ehkä suunnistuspuolelle, mutta myös muutamiin kisoihin, joissa hän juoksee JKU:n paidassa.

Tiistaina testasin salilla polven kuntoa ja sain hieman vahvistettua jalkoja. Juoksennellessa salille (6km) tuntui pieni juoksun lisääminen lihaskipuna ja varailin hierojalle aikaa. Sainkin ajan luottohieroja Timolle, joka totesi lihasten olevan aika kireällä. Täytyy alkaa pitää taas lihashuoltopuolestakin huolta. Keskiviikkona päätin kokeilla sisäpyöräilyä pitkästä aikaa. Polveen ei tuntunut yhtään kampia kiertäessä, mutta ehkä voiman puutetta jaloissa oli. Yritin nimittäin pitää 20min ajan reippaampaa sykettä ja tehoa yllä, mutta aika vaisuksi jäi. Reisistä on pikkasen puristus vähentynyt joulukuun aikana.

Perjantaina mietiskelin lähtisinkö töiden jälkeen uimaan vai tekisinkö jotain muuta. Päätin lähteä sauvojen kanssa hölkkäilemään. Reitiksi on vakiintunut tuttu Pentin pinkaisun reitti, jossa riittää nousuja ja laskuja. Niissä sauvojen kanssa liikkuessa sykkeet nousevat hieman paremmin kuin tasaisella maalla. Muuten ihan kävellessä sykettä ei tahdo saada nousemaan yli 110.

Lauantaille olimme Tero Sillanpään kanssa suunnitelleet vauhtikestävyysharjoitusta. Teimme saman kuin viikkoa aiemmin ja omat sykkeeni olivat nyt hieman matalammat. Myös hengitys teki hieman vähemmän töitä ja vauhtikin oli parempaa sulalla pyörätiellä. Kokeilin juosta rennosti kovaa viimeiset kolme kilometriä. Sykkeet olivat lähellä 170 lukemaa ja vauhti lähellä 4min/km. Kunto on aika heikko tälle hetkellä, mutta nousussa kuitenkin. Pikku hiljaa juoksua lisäten hyvää tulee.

Sunnuntaina päätin uskaltautua poikien kanssa pitkälle lenkille. Sain valmentaja Anterolta kuulla, että he ovat hieman jo kyselleet koska palailen porukkatreenien pariin. Satamassa tapasin Valtteria, Alexia ja Lassea. Myös Jari ja Tero lyöttäytyivät porukkaan mukaan. Sellainen 5min/km on tällä hetkellä hieman reipasta hölkkää omalle kunnolleni. Etukäteen olin ajatellut juoksevani 15-20km ja 16km juostuani olin jo kotiovella. Hyvä tehokas treeni kuitenkin kahtena peräkkäisenä päivänä. Toivotaan, että ensi viikolla treenit sujuvat hyvin ja lauantain testijuoksussa pystyisin 5km juoksemaan rennon kovaa. Myös 10km on mielessä ja valinta kahden matkan välillä täytynee tehdä loppuviikosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neljä viikkoa operaatiosta

Ma ap 60min vesijuoksua  Ti 20min sali 40min sisäsoutua  Ke 60min sisähiihto  To 6km kävely (10,32km/h)  Pe 20min sali 40min sisäsoutu ...