torstai 21. kesäkuuta 2018

Sarveperän säntäys

Ma 8km aamulenkki töihin, 12km töistä kotiin (sis.6x100m) +uinti
Ti 6km+koord.+5x80m avarit+ 3000m: 9.40, niin että etusuoralla 100m spurtti +7x100m rullauksia nurmikola +aitakävelyä+hypyts ylös +4km vr
Ke 8km aamulenkki töihin, 13km maaston kautta kotiin +5x100m +hieronta
To 6km+koord.+5x80m avarit +12x400m/1min pal (76,69,69,69,70,69,69,69,69,71,69,69,68,68ja69) +5x100m nurmi +aitakävelyä+hypyt +4km vr =21km
Pe 6km juosten töihin, 10km kotiin+lihaskuntoa ja loma alkoi!
La 5km+2x1min reipasta+Sarvenperän säntäys 10km: 34.03, voitto! +4km loppuverr.+sauna
Su 26km pitkälenkki +4x100m Parkanossa!
________________
yht. 143,2km

Ma 8km+5x100m aamulenkki, 4km+koord+5x100m +4x600m/200m hölkkäpal (1.49, 1.44, 1.44 ja 1.40) +5x100m rullauksia nurmikolla +aidat +hypyt +3km vr
Ti 9km (sis 4x100m) +hypyt ylös+päkiähyppyjä , 12km kevyt vauhtileikittely
Ke LEPO
To ap 8km+4x100m, ilta

Kesän kulku jatkuu. Edelline blopipäivitys päättyi hyvin menneeseen tonnivitoseen Jyväskylä Gameseissa harjulla. Sen jälkeen treenailu jatkui viikolla normaalisti. Maanantaina oli ohjelmassa Anteron spesiaali. Se sisälsi yhden pidemmän vedon niin, että aina etusuoran 100m juostiin kovempaa. Ajatuksena oli kehittää rytminvaihtoa ja mahdollisesti joskus kisan aikanakin pystyä vielä siihen. Tonnivitosen jäljiltä vauhdin ylläpito tuntui varsin helpolla ja sellainen 3.20 kilometrivauhti ei tuntunut pahalta. Lopussa toki hengästytti, mutta sehän kuuluu lajin luonteeseen!

Matti, Pena, Janne, minä ja Harri
Torstaina oli viikon toinen rataharjoitus. Setti oli aika tiivis, sillä vetojen palautus oli lyhyt ja rasitusta kertyi pikku hiljaa treenin edetessä. Juoksin ensimmäisen vedon liian hitaasti ja vastaavasti seuraavat taas pikkasen tavoiteltua kovempaa. Juoksu kulki joka tapauksessa hyvin, mutta treeni kerrytti happoja kroppaan. Sen vuoksi jätimmekin aiotut kaksisataset väliin ja rullailimme nurmikolla Valtterin kansa. Olin aika väsynyt, sillä kesäloman alkaminen ajatuksissa aina vaikuttaa jollain tavalla. Tällä kertaa niin, että odotin lomaa ja töistä poissa oloa. Sitähän se loma työssäkäyvälle on.


Viikonlopulle suunnittelin hölkkäkisaa, mikä toimii sopivasti hyvänä kovana harjoituksena ratakymppiä ajatellen. Löysin läheltä Kuohun Sarvenperän kylältä pikkuhölkän, jossa oli rahaakin jaossa. Juoksimma Jokisen Jannen kanssa yhtä matkaa ensimmäiset kolme kilometriä. Sen jälkeen sain tehdä oman juoksun, mutta mäkinen maasto ja hiekkapohja väsyttivät takareisiä. Alla oli ehkä rasitusta viikolta. En siksi aivan täysiä tykittänyt menemään vaan yritin löytää rentoa tuntumaa kovaan juoksuun. Rentoutta löytyi varsinaisesti maalissa, kun pääsin saunaan ja paljuun rentoutumaan. Harvoissa kylähölkissä on näin hyvää palvelua!

Juoksun jälkeen jatkoin matkaani Parkanoon vanhemmille, missä vietin muutaman kesälomapäivän. Tansaniasta vuonna 1995 Suomeen muutettuani kävin Parkanossa lukion, jonka jälkeen suuntasin armeijan jälkeen opiskelemaan Korpilahdelle Alkio-opistoon ja Jyväskylään. Ehdin edustaa Parkanoa vuoteen 2007 asti. Olin siinä vaiheessa asunut jo pitkään Jyväskylässä, mutta edustin vielä kasvattiseuraani.  Edellisten Jyväskylän Kalevan kisojen jälkeen seurasiirto tuli ajankohtaiseksi ja siitä lähtien olen ollut ylpeä JKU:lainen!

Parkanossa tein maanantaina Keuruun kolmoselle valmistavan harjoituksen. Tarkoitus oli juosta muutama kova kuusisatanen. Jaloissa kuitenkin painoi hieman lauantain hölkkä ja reenasin yksin. En aivan pystynyt aioittuihin vauhteihin, mutta sain viimeisessä vedossa kuitenkin kirrattua ihan kiitettävästi. Päällimmäisenä jäi ihan hyvät fiilikset ja mukava oli jutella parin Parkanolaisen tutun kanssa kentällä. Parkanossa aina käydessä tulee muisteltua vanhoja ja nytkin käytin monta päivää vanhojen vhs nauhojen siirtämiseen dvd:lle. Hidasta puuhaa, mutta samalla tulee katseltua vanhoja nauhoituksia. Löysin mm. lukioaikanani tekemäni tennismainoksen, jonka jaoin Facebookissakin.



JKU:lla on urheilija Instagram-tili, jota päivitän tällä viikolla. Tuossa yllä on esittelyvideo minusta. Kysymykset vastauksineen löytyvät JKU:n sivuilta, mutta laitan tänne vielä ne niin tallentuvat omiinkin arkistoihin:

Kymmenen kysymyksen haaste
Nimi: Miika Takala
Syntymävuosi: 1978
Laji(t) ja ennätys/ennätykset: 3000 m 8.22,73, 5000 m 14.28,11, 10000 m 29.55,36, puolimaraton 1.06,04, maraton 2.21,34
Valmentaja: Antero Liukkonen
1.) Olet asunut nuoruudessasi ulkomailla, millaista se oli?

– Asuin yhteensä kahdeksan vuotta Tansaniassa. Lämmintähän siellä oli. Köyhää, mutta ihmiset ystävällisiä. He vaikuttivat onnellisilta puutteesta huolimatta. Kävin suomalaista peruskoulua, mutta opin toki paikallisen kielen, swahilin. Jälkikäteen ajateltuna aika oli rikasta monin eri tavoin. 

2.) Miten päädyit yleisurheilun pariin?

– Parkanoon Suomeen muutettuamme vuonna 1995 kaverini innosti seuran pururatajuoksuihin. Siitä juoksuinnostus lähti. Laji tuntui sopivan minulle. 

3.) Mikä on mieleenpainuvin kisasi ja miksi?

– Pitkään yli 20 vuotta kestäneeseen juoksu-uraani liittyy paljon hienoja kokemuksia. Parhaimpina ehkä kuitenkin kotikaupungin SM-maratonit Finlandia marathonin yhteydessä. Ystävät, kannustus reitin varrella ja maaliin tulo. Kaikki hienoja asioita mitalien lisäksi (värisuora kolmesta eri kisasta). 

4.) Miten tykkäät viettää vapaa-aikaa?

– Päivittäisten juoksulenkkien jälkeen on kiva vain palautella. Kotoa löytyy vaimo ja kaksi kissaa. 

5.) Minne tahtoisit matkustaa?

– Hannen kanssa on ollut suunnitteilla reissu Islantiin. Muuten suurimmat reissaamiset on tehty opiskeluaikoina. Olen käynyt juoksun merkeissä kaikilla mantereilla Etelämannerta lukuunottamatta. 

6.) Millainen on suosikkitreenisi?

– Nykyään ehkä sosiaaliset sunnuntain pitkät lenkit. Myös kovat rataharjoitukset, joissa pitää haastaa itsensä kunnolla viikottain. 

7.) Mikä on viimeksi lukemasi kirja?

– Yllättäen juoksuun liittyvän kirja: Joonas Laurilan Juoksijan järki. 

8.) Onko sinulla joitain rutiineja kisapäivänä?

– Ei varsinaisesti. Yritän pysyä rauhallisena. Jännitystä riittää jokaiseen kilpailuun vielä vuosienkin jälkeen. Kipinää siis vielä löytyy juoksuun. 

9.) Kuka on esikuvasi?

– Vaikea kysymys. Omat vanhemmat ainakin, mutta myös monet muutkin asiat, jotka liittyvät omiin arvoihin ja valintoihin. 

10.) Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?

– Toinen vaikea kysymys. Luultavasti käyn edelleen lenkillä töiden lisäksi. 

11.) Kalevan Kisat Jyväskylän aurinkoisella Harjulla torstai iltana 19.7.2018. Miesten kymppitonnin finaali… Mitkä ovat fiiliksesi ennen kisaa ja sen jälkeen?

– Tunnelmat ovat odottavat ja päivä pitkä, sillä kilpailu käydään vasta illalla. Olosuhteet ovat luultavasti hyvät illan viiletessä. Yleisö syttyy toivottavasti juoksuun ja kaikki JKU:n kympin menijät onnistuvat. Toivottavasti myös minä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Odottelua odottelua..

Ma 1h pyörällä töistä kotiin + kuntopiiri Ti 4km vr +koord + Hipposhalli rullauksia +2km vr (ei vetoja) Ke 3km töihin +kuvailua + 20km t...