sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

Viikko 22

Ma 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin +5x100m (avg 132 4.27min/km)
Ti 6km +koord + 4x80m +10x300m (51-49s) +aitakävely+ hypyt ylös +4km vr 
Ke 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin +5x100m (avg 132 ka 4.34min/km)+kuntopiiri
To 3km +koord +5x80m +10x400m/1min pal (71-66s) +aitakävelyt +hypyt ylös +3km vr 
Pe 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin (avg 139 ka 4.17min/km) +kuntopiiri
La Lepo
Su 21km tv-reipasta +5x100m (avg151 ka 3.48min/km)
____________
yht 107km juoksua

Miika, Antero ja Jaakko
Kesäkuu pyörähti käyntiin keskiviikkona. Tiistaina olimme työporukan kanssa Sumiaisissa tyhy-päivää viettämässä veteraanipirtillä. Sieltä melko rennoin fiiliksin tulleena hölkkäilin Harjulle juoksemaan kovia 300m vetoja. Jalkaan laitoin niihin Dragonfly piikkarit, jota kuljettivat aika hyvin 49s loppuaikoihin. Se on noin 2.50 tuhannen metrin vauhtia ja johtaa 4.15 tonnivitosen loppuaikaan. Se oli tavoite viime vuonna ja on myös tänä vuonna. 

Kelit ovat olleet kuluneella viikolla melko sateiset. Vesikuuroja on tullut usein, mutta väliin on mahtunut myös auringonpaistetta. Torstaina piti Harjulla olla jalkapallopeli ja vettä satoi. Menimme sisätiloihin Hipposhallille juoksemaan vetoja. Juoksin Jaakon peesissä aika hyvän sarjan nelisatasia, vaikka kulku ei ollutkaan paras mahdollinen. Aikaa kului vetoihin noin 71 sekuntia lukuun ottamatta viimeistä (66s). Vedot juoksin Vaporflyilla. 

Perjantaina töistä kotiin juostessa kulku oli yllättävän hyvä. Jalat eivät olleet tukkoiset edellispäivän vedoista vaan päinvastoin.  Juoksin lopussa hieman reippaampaa kun tiesin seuraavana päivänä olevan lepopäivä. Silloin oli hevostallilla talkoopäivä ja pääsin maalaamaan kävelytyskoneen aitauksia sekä kiinnittämään sähkölankaa aitauksiin. Pieni puuhastelu teki hyvää ja oli mukavaa vastapainoa arkiselle aherrukselle. Juhannusviikolla on tiedossa viikon loma ja sitä edeltävällä viikolla 1500m Harjulla ja 5000m Saarijärvellä. 

Sunnuntaille ohjelmaan oli merkattu pidempi lenkki hieman reippaammalla vauhdilla. Lähdin liikkeelle Niken Tempot jalassa, joiden tiesin tuovan vauhtia juoksuun. Vauhti oli heti alussa alle neljän minuutin vauhtia ja tiesin matkan edetessä rasituksen lisääntyvä. Kympin väliaika oli 38.30 ja tunnissa matkaa oli kulunut 16km. En seurannut sykkeitä vaan vedin ns. tuntemuksilla. Tavoitteena ei ollut juosta kovaa ja kerätä happoja jalkoihin vaan liikkua ns. reippaan puolella. Sillä alueella liikuskelun pitäisi nostaa aerobista kynnystä. Enemmän kisatuloksiin vaikuttaa hapen tuotto kovassa juoksuvauhdissa, missä happoja kertyy kroppaan enemmän kuin poistuu. Hyväkuntoisen pitäisi palautua nopeammin kovemmista treeneistä ja työssä käyvänä kovempia treenejä voisi tehdä enemmänkin viikonloppuna. Usein kilpailut ovat viikonloppuna, jolloin kroppa on valmiimpi kilpailuihin kun työpäivän rasitusta ei ole.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Polvioperaatio 2024

Ma 3km töihin,  6km töistä kotiin järven jäällä + kuntopiiri +hieronta  Ti ilta 4km vr +Hipposhalli koordinaatiot +3km ulkona vr Ke töis...