sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Enemmän juoksua

Ma 6km juosten töihin, 7km töistä kotiin (4.48min/km)+kuntopiiri
Ti 4km+ koord+ 5x80m+ 4x2000m/1min pal (3.40-30min/km, syke 160-168) +aitakävelyä+ 4km vr
Ke 1,3km uinti (avg 113 2.23min/100m)
To 4km+ koord+ 5x100m+ 10x400m/1,5min pal (73s) +aitakävelyä+ 4km vr
Pe 6km juosten töihin, 10km töistä kotiin (5,56min/km) +kuntopiiri
La 2,3km uinti (52min, avg 114, ka 2.11min/100m)
Su 105km pyörälenkki (avg 126, ka 30,3km/h)
________
62km juoksua +105km pyöräilyä

Tiistain 10x400m sujui mainiosti
Kuluneella tapahtui juoksupuolella nytkähtäminen eteenpäin. Jalat olivat viikonlopun palauttelusta huolimatta vielä pikkasen kipeät, kun maanantaina harrastin työmatkaliikuntaa. Kotiin tullessa lenkki jäi ehkä hiukan liiankin lyhyeksi. Tiistaina kuitenkin juoksu kulki kivasti eikä polvi ottanut yhtään nokkiinsa. Kahdeksan kilometriä vauhtikestävyyskynnyksellä oli ihan hyvä saldo päivälle. Sellainen 3.40 vauhti ei päätä vielä huimaa, mutta tunne juoksussa oli ehkä ratkaisevampaa. Askel nimittäin pompotti ihan kivasti mondolla hieman normaalia raskaammilla vetotossuilla (NB 890).

Keskiviikkona palauttelin oikein kunnolla. Vaihtoehtona olisi ollut pitää ihan kunnon lepopäivä, mutta ajattelin pienen uinnin tekevän hyvää.

Kelit lämpenivät jälleen loppuviikkoa kohti ja torstaina sai juosta hihattomalla paidalla Harjulla. 400m vedot kulkivat heti alusta alkaen pikkasen liian kovaa. Jaloissa oikein tunsi, kuinka happoa alkoi kertymään jalkoihin. Nopea taloudellinen juoksu on jäänyt kevään jälkeen tosi vähille ja siksi 73s ratakierrokset olivat kovempia, mitä odotin. Sain neuvoteltua valmentajan kanssa palautuksen 1,5minuuttiin yhden minuutin sijaan. Se tuntuikin auttavan, sillä uuteen vetoon lähdettäessä olotila oli jossain määrin palautunut. 300m juoksun jälkeen etusuoralle tultaessa juoksu tuntui kuin suolla olisi polkenut. Vauhti ei kuitenkaan tainnut tippua. Jaksoin kymmenen kappaletta juosta vetoja ja väsymyksen lisääntyessä ajat itse asiassa jopa hieman paranivat (72-70s).

Perjantaina jaloissa tuntui edellispäivän kova juoksu, mutta mihinkään paikkaan ei särkenyt. Polvikin tuntui ihan ok hyvältä. Pari kevyttä lenkkiä menivät ihan kivasti ja kovasti mietin treeniä lauantaille. Päädyin uimaan pikkasen normaalia pidemmän lenkin ja huilailla loppupäivän. Kovasti teki mieli lähteä pyöräilemään vauhtikestävyyttä uimisen jälkeen, mutta maltoin mieleni. Seuraavalle päivälle eli sunnuntaille olisi kuitenkin tiedossa useamman tunnin ajaminen. Tero Sillanpään ja Matti Haapalan kanssa saimmekin ihan mukavan lenkin aikaiseksi. Perinteitä kunnioittaen pysähdyimme kahvittelemaan ja tällä kertaa Laukaan Kuusaan kanavan kahvioon. Paluumatka oli melkoiseen vastatuuleen puskemista ja syke nousi hieman, kun tavoitteena oli vain saada pidettyä 30km/h keskivauhti yllä.

Edessä on vielä yksi viikko töitä ennen kesäloma osa 2 alkamista. Sääennusteiden mukaan keskiviikkona sopivasti alkaa viilenemään, joten nähtäväksi jää minkälaista keliä on tiedossa heinäkuun lopulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Polvioperaatio 2024

Ma 3km töihin,  6km töistä kotiin järven jäällä + kuntopiiri +hieronta  Ti ilta 4km vr +Hipposhalli koordinaatiot +3km ulkona vr Ke töis...