lauantai 4. elokuuta 2018

Elämää kotikisojen jälkeen

Ma 8km aamulenkki+4x100m, ->Parkanoon +12km maastossa +5x100m
Ti 8km aamulenkki -> Jyväskylään, missä 8km (akilles vaivaa)
Ke 6km juosten töihin, 12km töistä kotiin +hieronta
To 5km vr +koord+5x80m+8x400m/400m hölkkäpal (5x71, 69-66s)+3x200m (31,31,31) +aitakävelyä+5 km vr =20km
Pe 4km juosten töihin, 3km +20min vesijuoksua +1km
La LEPO
Su 21km pitkälenkki
________
yht. 107km

Ma 6km juosten töihin, 14km töistä kotiin +4x100m (avg 137 ka 4.26min/km)
Ti 5km+3xkoord+3x100m+3x1000m/3min pal (3.03.02.00) +aitakävelyä+ 3km vr
Ke 6km juosten töihin, 11km tv-reipasta kiihtyvä (avg ka 4.04min/km)   +30c lämmintä!
To 5km+3xkoord+3x100m+5x100m henkseleitä nurmikolla (jalka kipeä->kotiin juosten 4km)
Pe LEPO
La LEPO
Su 21km pitkis +500m uintia järvessä
______
yht. 89,6km

Kalevan kisojen jälkeinen aika on ollut hieman tuskaista. Heti vitosen jälkeisen päivän lepäsin juoksusta ja katselin kisoja paikan päällä Harjulla. Pääsin istumaan aivan etusuoran etummaisille penkkiriveille, missä tunnelma oli katossa. Päivä meni aika mukavasti ja viimeisten lajien jälkeen pyöräilin kotiin hyvillä mielin.

Maanantaina ajelin aamupäivällä vanhemmille Parkanoon, missä oli tiedossa autotallin lattian betonivalu. Iskä oli kuitenkin tilannut betoniauton ja ystävän auttelemaan betonin levityksessä. Ei siis ollutkaan tarvetta kottikärryillä kuskata painavaa betonia, kun emme itse valmistaneet sitä. Jotain pikku puuhasteltavaa kuitenkin riitti ja kelihän oli suorastaan kuuma. Hellettä oli jatkunut noin kuukauden verran yhteen menoon. Juoksin Parkanossa palauttavia lenkkejä ja ajattelin akilleksen olevan ok kunnossa, vaikka sitä aina kiristeli aamuisin.

Tiistai-illaksi ajelin Jyväskylään ja ajomatkan jälkeen kävin vielä lenkillä. Tarkoitus oli juosta reipasta, mutta kumpikin akilles oli sen verran kipeänä, että lyhensin treenin pituutta. Jälkikäteen ajateltuna olisi vain kannattanut levätä ja aloittaa lääkekuuri. Keskiviikkona juoksin töihin ja kesäloma oli siis vietetty. Kovin hohdokasta ei lomalta paluu koskaan ole, mutta lähti kuitenkin lyhyellä työviikolla kivasti käyntiin. Torstaina juoksimme Jonathanin kanssa kovassa helteessä Vaajakosken kentällä nelisatasia. Juoksu ei kulkenut ollenkaan ja akillekset alkoivat vaivata treenin edetessä. Tuuppasin viimeiset 200m vedot aika kovaa, enkä uskonut akillesten sen enempää ottavan nokkiinsa. Loppuverryttely kotiin oli kuitenkin hiukan ylipitkä ja akillekset ei tykänny.

Perjantaina yritin vielä juosta töihin, mutta lyhensin juostua matkaa töihin ja töistä juoksin suoraan kotiin päin ja järveen, missä tein hetken aikaa vesijuoksua. Viikonloppu alkoi ja oli hetkisen aikaa tutkailla akillesten kuntoa. Oikea akilles näytti ihan hyvältä, mutta vasen (leikattu 2006) oli selkeästi turvoksissa ja turvotushan rasittaa myös jännettä. Aloitin Meloxicamin syömisen ja huilailin vielä lauantain. Olotila oli surkea, kun ei mitään tee. Se oli kuitenkin ihan järkevää ja seuraavana päivänä puolipitkälle lenkillä jalkaan ei tuntunut yhtään. Juoksu kulki ihan kivasti ja fiilikset nousivat.

Maanantaina harrastin työmatkaliikuntaa. Töistä kotiin juostessa akilles tuntui oikein hyvältä ja juoksin Huhtasuon pururatoja pitkin kotiin. Vauhti oli melko reipasta tarkoituksella ja sellaista alaveekoota juoksin. Tulehduskipulääkkeen vaikutus päättyi tarkoituksella tiistaina kun ohjelmassa oli tonneja. Ne kulkivat ihan kivasti, mutta kolmen jälkeen päätin jättää siihen. Akilles ei tuntunut pahemmalta, mutta ajattelin pystyväni juoksemaan vielä torstainakin radalla. Kylmensin jalkaa Harjun radan vesiesteen altaassa. Lisäksi annoin kylmää kotosalla jääpussin muodossa kuten muinakin päivinä.

Keskiviikkona jalka tuntui hyvältä ja helle oli ehkä kesän kovimpia (+30). En runtannut vaan pyrin pitämään juoksun rentona. Lenkki oli melko lyhyt eikä rasitusta tullut sitä kautta. Kotona hikoilin vielä pitkään lenkin päätyttyä. Akilles ei varsinaisesti siitäkään ottanut nokkiinsa ja torstaina hölkkäilin harulle odottavin mielin. Jo koordinaatioiden ja aukivetojen aikana aloin tuntea akilleksessa. Sanoin Anterolle passaavani kaksisataset ja kokeilevani henkseleiden juoksua pehmeämmällä nurmikolla. Niidenkin juokseminenkin alkoi tökkiä viiden jälkeen ja päätin lähteä kotiin. Harmittihan se, mutta minkäs teet.

Edessä on nyt jakso, jolloin huilailen aina tarpeen mukaan. Pyrin juoksemaan ns. avainharjoitukset ja kylmää pidän jalassa aina tarvittaessa. Pyöräilemään ei vielä viitsisi alkaa ja ehkä mieluummin huilaa tässä vaiheessa. Katsotaan miten päivät ja viikot kuluvat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Odottelua odottelua..

Ma 1h pyörällä töistä kotiin + kuntopiiri Ti 4km vr +koord + Hipposhalli rullauksia +2km vr (ei vetoja) Ke 3km töihin +kuvailua + 20km t...