lauantai 13. joulukuuta 2014

Kuokkalan testijuoksu osa II.


Viime viikonlopun blogipäivityksen jälkeen flunssainen ja väsynyt olo sen kuin lisääntyi. Sunnuntaina tyydyin juoksemaan normaalia kevyempää vauhtia Hannen ja Timon kanssa tunnin, missä ajassa taivalta kertyi kympin verran. Maanantaina tsemppasin jo itseni Hipposhallille, missä kaksitonniset 3.20 min/km vauhti osoittautui liian kovaksi. Vedin pari vetoa sillä vauhdilla, jonka jälkeen himmasin suosiolla 10 sek. per kilometri. Sain kympin täyteen vetoja ja jätin loppuvedot juoksematta. Ukko oli väsynyt ja halusi vain kotiin lepäilemään.

Tiistaina lenkki jäi juoksematta kokonaan ja keskiviikkona juuri ja juuri jaksoin Hannen peesissä juosta 8km Vaajakosken testijuoksureitillä. Torstaina piti jo aloittaa valmistautuminen tulevaan testijuoksuun. Tyydyin omaan treeniin ja vedin Halssilan Siwan suuntaan mäkivetoja 6x500m hölkkäpalautuksella. Treeni meni siinä mielessä perille, että jokainen veto oli edellistä nopeampi ja olotila treenin jälkeen todella hyvä. En ole koskaan aiemmin pitänyt mäkijuoksusta, mutta nyt hieman kevyemmällä teholla vedettynä tuntuma on kuin jalkoihin saisi lisää puhtia ja juoksuryhti paranisi heti treenin jälkeen.

Eilen oli työpaikan pikkujoulut ja kävimme porukalla hotjoogassa, mikä muistuttaa saunassa venyttelyä. Lämpotila salissa oli +35c asteen paikkeilla ja venytysliikkeet pitkiä. Eipä venyttely mennyt ainakaan hukkaan, sillä tänään testijuoksussa ukko tuntui olevan tikissä. Jalat olivat ainakin löysäilyn jälkeen kunnossa ja jaksoi tehdä töitä raskaassa kelissä. Uutta lunta sateli pitkin aamupäivä, mutta jäi alle 5cm. Pito oli onneksi myös melko hyvä, eikä Sarvoille ollut vieläkään tarvetta.

Oma aikani 33.39 on puolisen minuuttia parempi kuin kuukausi sitten, vaikka keli oli vielä huonompi  kuin tällä kertaa jolloin asvaltti oli paikoitellen liukas. Juoksimme Jaakon ja Markin kanssa porukassa aina 7km asti (puolimatka 16.47), jolloin Italian poika iski ison vaihteen silmään ja selkä loittoni tasaista vauhtia. Omalta kohdalta juoksutuntuma vaihteli. Välillä tuntui, että mennään ihan kävelyvauhtia ja välillä olin jojon päässä. Vedin silloin kun tuntui hyvältä ja tiesin lopun olevan työläs kun junnut rupeavat kilpasille. Jaakon peesissä pysyin hyvin loppuun saakka ja lopussa melkein jopa lähelle iskuetäisyyttä.

Tämän hetken viikkokilometreillä ei vielä pääse rehentelemään, vaikka juoksijoiden peesissä vielä pysynkin. Tavoitteena on pysyä terveenä ja palautuneena siinä määrin, että töissä jaksaa käydä. Jouluna olisi treenattava, mutta katsotaan nyt iskeekö perinteinen jouluväsymys. Tammikuulle ei ole leiriä tiedossa, vaan ainoastaan JKU:n porukalla maastokisa Espanjan Madridissa kuun lopussa. Se on sopiva välipala samoin kuin Paviljongin pamaus uutena vuotena. Onhan tammikuun puolessa välissä vielä kolmas testijuoksukin, mutta lentoliput on siihen mennessä ostettu Madridiin ja joukkue valittu. Hallikisoissa olisi kiva juosta kolmosia ja yrittää pitää pilkkana yhdeksää minuuttia. Edetään nyt kuitenkin asia kerrallaan.

Lisää valokuvia Hippoksen maratonkerhon sivuilta.

M 10 km
1. Mark Ridger  Jyväskylä  33.28
2. Jaakko Nieminen JKU   33.35
3. Miika Takala  JKU   33.39
4. Konsta Vilkman JKU   36.15
5. Miles Oschwald Jyväskylä  37.07
6. Matti Lehtonen Vaajakosken Kuohu 37.59
7. Jussi Huuskonen JKU   38.14
8. Aleksi Niemelä JKU   38.17
9. Hannu Moilanen Muuramen Yritys  39.35
10. Anssi Auvinen JKL-Trail  39.59

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaksi viikkoa operaatiosta

Ma 1km kävely (25.13min/km) Ti 1,6km kävely Prisman ympäri (21,49min/km) Ke 1,8km kävely (19,58min/km) To 2km kävely (18,51min/km) Pe 1,...